Cor Jove Nacional de Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC), una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya, va néixer l’any 2013 amb la voluntat de dotar el país d’una eina per a la normalització del cant coral. Està format per uns 32 cantaires d’entre 18 i 28 anys de tot el territori català, seleccionats després d’un procés d’audicions, i cada any renova tots els seus membres per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents.

El CJNC treballa en un únic encontre d’estiu i al final de l’encontre ofereix 3 o 4 concerts. Durant l’encontre, els joves conviuran i treballaran junts el repertori i la tècnica vocal de la mà dels directors i instructors vocals.

La direcció artística anirà sempre a càrrec de dos directors de màxim prestigi, un de català i un d’internacional. Aquesta parella artística serà diferent cada any per oferir als cantaires propostes diferents i de màxima qualitat. S’ha comptat amb les direccions de Xavier Puig i Vytautas Miškinis (2013),  Josep Vila i Casañas i Ragnar Rasmussen (2014) i Jordi Casas i Erik Van Nevel (2015), Xavier Pastrana i Philippe Forget (2016), Xavier Pastrana i Santiago Ruiz (2017), Josep Vila i Casañas i Filippo Maria Bressan (2018) i enguany Mireia Barrera i Catherine Simonpietri.

El CJNC va néixer amb la voluntat de

  • Dotar el món coral d’un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència per als joves cantaires.
  • Oferir l’oportunitat als millors talents del país de treballar sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals.
  • Estimular i prestigiar la pràctica coral entre els joves
  • Formar futurs professionals del cant com ho fa la JONC per a instrumentistes.
  • Potenciar la recuperació del repertori coral propi.
  • Potenciar la internacionalització del nostre repertori i els nostres directors.

El Cor Jove Nacional de Catalunya ha viatjat a França (Choralies, 2016), Estonia (Festival Europa Cantat Tallinn, 2018) i Brusel·les (visita al Parlament Europeu, 2018).