Manuel Cabero i Vernedas

Manuel Cabero i Vernedas va néixer el 1926 a Barcelona, on va iniciar la seva formació musical a l’Escola Municipal de Música. El 1951 fundà el Cor Madrigal, del qual en va ser director fins al 1991, formació amb la qual va donar a conèixer moltes obres catalanes contemporànies i de la polifonia històrica internacional, a més de participar en nombroses produccions simfònic-corals.

Cabero també va exercir com a pedagog de la direcció coral, convertint-se en mestre d’un gran nombre de directors. Una tasca que també va exercir fora del territori català, amb cursos i formacions a Astúries, Cantàbria, Cadis, Galícia, Euskadi, Las Palmas de Gran Canaria Cervera, Lleida i Palma, entre d’altres.

Va contribuir a recuperar la Capella de Música de la Basílica de Santa Maria del Pi, institució musical històrica de la qual en va ser mestre de capella des de 1993 fins a 2005. Va ser membre emèrit de l’Equip Tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), després d’haver-ne estat membre actiu durant diversos anys, i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement d’una dilatada i prestigiosa tasca en l’àmbit coral, i per la seva contribució a fer més sòlida la cultura musical catalana gràcies a l’excel·lent tasca duta a terme amb el Cor Madrigal.

El 2018 l’assemblea del Moviment Coral Català en va nomenar membre d’honor de la confederació.