“El cantant-atleta: recursos i eines per una bona condició físico/vocal”, Lorena Garcia

14 març 2020
16:30
Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Barcelona)
Gratuït
Convenció del Cant Coral a Catalunya 2020

Darrerament han aparegut en els mitjans articles que estableixen similituds entre els esportistes i els músics: augment de l’ritme cardíac, esforç muscular, desgast mental …. Però és totalment exacta aquesta comparativa? I si fos així, quin tipus d’entrenament físic necessitaria un cantant per emprendre un autèntic «tour de force» en les grans produccions simfonicocorals, en una òpera o en un recital? Després de 20 anys acompanyant / ensenyant a cantants de tots els nivells i estils, i col·laborant estretament amb foniatres, osteòpates, ballarins, esportistes i entrenadors personals, Lorena García (soprano, logopeda, terapeuta, pedagoga i investigadora) ens porta algunes respostes a través d’aquest taller teòric-pràctic. Mitjançant una sèrie d’exercicis i materials quotidians, ens endinsarem en un viatge apassionant per descobrir què rutines musculars, posturals, mentals i emocionals poden conformar un autèntic cantant-atleta.

Lorena Garcia

Nascuda a Vitoria-Gasteiz, cursa estudis de piano, harmonia i contrapunt al Conservatori “Jesús Guridi”. Es trasllada a Barcelona, on estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Carmen Bustamente, obtenint el Títol de Professora Superior de Cant amb les màximes qualificacions. De la mà del contratenor vitorià Carlos Mena inicia la seva especialització en el camp de la música antiga, realitzant posteriorment els estudis superiors de Cant Històric a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Lambert Climent

Desenvolupa una intensa activitat solística, tant en recitals com en col·laboració amb grups com La Capella Reial de Catalunya, La Capilla Real de Madrid, Capilla Peñaflorida, Il Nobile Diletto, Ensemble Elyma, Les Alysés, Speculum, Magister Petrus, La Grande Chapelle, Ensemble Scandicus, Fundació Bach zum mitsingen, o Ensemble Baroque de Tolouse entre d’altres, traballant amb directors de la talla de Jordi Savalla, Juanjo Mena, Enrique García Asensio, Oscar Gershenson, Mauricio Molina, Albert Recasens, Gabriel Garrido o Michel Brun.

Compagina la seva faceta artística amb la de pedagoga i coacher vocal. Ha sigut professora de cant del Curs Internacional de Música de Vitoria-Gasteiz i actualment és professora de cant als cursos de la Universitat i Conservatori de Montpellier, al Medieval Music Besalú, als Cursos Internacionals de Música de San Marino (Itàlia) i a l’Acadèmia de Direcció Coral del País Basc, entre altres.

més informació i contacte: