Marcel Ortega i Martí, finalista de l’Eric Ericson Award 2024

El director tarragoní és un dels seleccionats per la final a Suècia, a la tardor.

Marcel Ortega i Martí (Tarragona, 1990) és un dels vuit finalistes escollits entre més de noranta candidats de tot el món per competir a la final de l’Eric Ericson Award, que tindrà lloc a Estocolm el mes d’octubre vinent.

L’Eric Ericson Award és el premi més prestigiós a escala mundial en l’àmbit de la direcció de cor. Se celebra cada tres anys a la capital sueca i l’edat límit per participar-hi és de 35 anys. El guanyador obté, a més de la suma econòmica, la invitació de dirigir en les següents temporades alguns dels cors professionals més importants d’Europa: Radio France, BBC Singers, Ràdio Holandesa, RIAS Kammerchor de Berlín, Radiotelevisió espanyola… La fase presencial del concurs es desenvoluparà als estudis de la Ràdio sueca i els finalistes treballaran amb el St. Jacob’s Choir, l’Eric Ericson Chamber Choir i el mateix Cor de la ràdio, tots ells liderats durant dècades pel cèlebre director de qui porta el nom el concurs.

Marcel Ortega i Martí va començar el seu recorregut musical a l’Escolania de Montserrat i ha format part en diverses ocasions del Cor Jove Nacional de Catalunya. És guanyador dels premis Reus de composició coral, se li han publicat diverses peces al repertori comú del SCIC i és el compositor de la cantata “L’escola canta”, el projecte educatiu coral i instrumental de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Des de 2019 té la plaça de director titular de la Banda Municipal de Castelló, amb qui ha dut a terme una renovació dels repertoris i un apropament al públic i al teixit social. És professor convidat de direcció al Conservatori Superior de Música de Castelló, i actualment és professor de cors, orquestra, cambra i direcció als conservatoris de Barcelona i Tarragona.