Poetes i compositors catalans, a L’Auditori

El CJNC va donar el tret de sortida a la Marató de Cambra del Festival Emergents, que organitza L'Auditori de Barcelona.

Aquest dissabte passat, el Cor Jove Nacional de Catalunya va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la Marató de Cambra del Festival Emergents, que organitza L’Auditori de Barcelona. El CJNC es converteix, així, en un habitual d’aquest festival dedicat a la promoció i difusió dels joves intèrprets.

El concert, de només 40 minuts, recuperava algunes de les obres treballades durant la trobada de l’estiu anterior, i que ja s’havien pogut escoltar a Terrassa, Banyuls de la Marenda i Menorca. Un programa dedicat als poetes i compositors catalans, i en el qual van tenir un protagonisme especial els textos de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany se’n commemora el centenari del naixement. Musicats per la compositora Mariona Vila, “Canta l’assassí” i “Cançó de l’home parat al cantó” van cloure el concert.

El Cor Jove Nacional de Catalunya posa el focus, ara, en la seva primera trobada de Setmana Santa, que arrencarà el pròxim 23 de març i que clourà Divendres Sant amb un concert al Paranimf de la Universitat de Cervera, en el marc del Festival de Pasqua. Un concert, de nou, centrat a recuperar i reivindicar la música coral catalana, amb una panoràmica que va des del Noucentisme a la contemporaneïtat.