Obert el període de presentació de candidatures als Premis Clavé

La Federació de Cors de Clavé ha convocat una nova edició dels guardons.

El passat 23 de gener la Federació de Cors de Clavé va obrir el període de recollida de candidatures per a la 4a edició dels Premis Clavé, que busquen reconèixer els millors treballs del cant coral català, i servir d’altaveu de les entitats i cantaires.

De nou, serà el públic qui proposarà els nominats a cada una de les dotze candidatures que configuren els premis, una més que a la passada edició. I és que el certament incorpora, enguany, una nova categoria que reconeixerà la trajectòria d’una entitat claveriana.

Tothom qui ho vulgui pot presentar propostes a través de la pàgina web www.premisclave.cat fins al 13 de febrer. A partir d’aquella data es faran públiques les candidatures, i el públic podrà votar les seves preferides en dues de les categories: Millor espectacle – producció en vídeo i Millor espectacle – producció en directe.

La resta de premis quedaran en mans del Jurat, que enguany el formen Francesc Planells, vicepresident de la Federació; el director de cor i etnomusicòleg Ramon Vilar; la directora i compositora Andrea de Escalada, ambaixadora dels Cors de Clavé; la directora Elionor Canas, Medalla d’Or dels Cors de Clavé 2019; Xavier Cordomí, investigador i activista de la cultura popular; la comunicadora Esther Pardo i l’organista i pedagog Andreu Martínez.

La cerimònia d’entrega dels guardons tindrà lloc a la primavera, en un acte festiu, dedicat al cant coral, i on la música tindrà un paper molt destacat, amb una audició d’una simfonia de Josep Ribera i Miró (1839-1921), que la Federació de Cors de Clavé ha recuperat recentment.