Mor Manel Cabero, fundador del Cor Madrigal i mestre de directors

Cabero ha estat una figura clau i un referent de la música coral a Catalunya, on deixa un immens llegat.

Un cop més ens toca fer-nos ressò d’una notícia que ens entristeix. En Manuel Cabero i Vernedas també ens ha deixat. En Manel ha gaudit d’una llarga vida, plena i fecunda dedicada en gran part al món coral. Són moltes les figures que van impulsar el cant coral al nostre país, i en Manuel Cabero n’és una de ben destacada.

El 1951 va crear el Cor Madrigal dirigint-lo durant 40 anys, va recuperar l’antiga Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, entre moltes altres dedicacions. A nivell pedagògic, va ser mestre de molts directors per mitjà principalment d’AUDICOR, escola de direcció coral de l’institut Joan Llongueras. De la seva mà Pierre Cao va fer cursos per tot Catalunya, en èpoques on l’ensenyament de la direcció coral no era reglada com ara.

El CJNC ha rebut des del primer moment el seu suport incondicional. En Manuel Cabero s’interessava i assistia a molts concerts corals, sense fer-ne distinció del seu nivell. Les volia conèixer totes.

Va formar part de l’equip tècnic de la FCEC, l’any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2018 el MCC va anomenar-lo membre honorífic per unanimitat, i va ser nomenat soci d’honor de AEDCORO l’any 2021.

Volem des d’aquí donar el condol més sincer a la seva família i a tants i tants amics. Tots ens sentim d’alguna manera orfes.

Manel, el teu mestratge rigorós, la teva afable companyia i el teu treball constant i efectiu desitgem que ens acompanyin en la vida coral d’aquest país. Descansa en pau, Manel.