“Coneguem Oriol Martorell”, en el 25è aniversari de la seva mort

El MCC converteix en pàgina web l'opuscle editat ara fa quinze anys.

El passat 24 d’agost va fer 25 anys de la mort d’Oriol Martorell, una de les figures més rellevants i influents del món coral català, i el llegat del qual encara segueix molt vigent. Conegut com a impulsor i director, durant 44 anys, de la Coral Sant Jordi, també va ser fundador del Secretariat d’Orfeons de Catalunya, de la federació coral europea Europa Cantat, i de l’International Federation for Choral Music, primer president de la Federació Catalana d’Entitats Corals, i diputat al Parlament de Catalunya, per destacar només algunes de les seves aportacions al cant coral i al país.

Amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la seva mort, i amb l’objectiu d’apropar la figura d’Oriol Martorell el públic, recordant la seva tasca i reivindicant el seu llegat, el Moviment Coral Català ha convertit en pàgina web l’opuscle editat el 2006 en col·laboració amb la Coral Sant Jordi, quan feia 10 anys de la mort d’Oriol Martorell.

L’opuscle recollia textos escrits per persones properes a Oriol Martorell, acostant-nos a la figura del mestre des de diverses perspectives: des de la família, des de la Coral Sant Jordi, des del món de la música, des del món polític, des de l’escoltisme i el món religiós, i des del món de la pedagogia musical. En definitiva, un ampli retrat de Martorell que ens permet conèixer millor qui era i com era, ara a l’abast de tothom i de fàcil consulta a través de la xarxa: https://coneguemoriolmartorell.mcc.cat/

Molt recomanable, també, per qui es vulgui acostar a la figura d’Oriol Martorell, l’exposició que li ha dedicat la Coral Sant Jordi a La Casa dels Entremesos (Pl. Beates, 2 08003 Barcelona). Hi serà fins al 26 de novembre, i l’entrada és gratuïta.