Le Capriccio Français clou la seva novena acadèmia d’estiu a Barcelona

El projecte compta amb el suport del MCC i l'Institut Français de Barcelona.

Del 21 al 29 d’agost s’ha celebrat a Barcelona, amb el suport del Moviment Coral Català i de l’Institut Français de Barcelona, una nova edició de l’acadèmia d’estiu de Le Capriccio Français, l’ensemble de música antiga que dirigeix Philippe Le Fèvre, amb propostes formatives per a cantants solistes i de cant coral.

L’encontre va tenir lloc a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, al barri de Les Tres Torres, a Sarrià. Durant l’estada, els participants (5 solistes, 2 instrumentistes i 22 cantaires) van treballar tant amb els responsables dels respectius tallers com de forma conjunta, compartint formació i coneixements per preparar el concert final. L’equip de professors el formaven Hélène Dufour, Muriel Ferraro, Stefano Intrieri, Maarten Koningsberger, Philippe Le Fèvre i Adam Vidovic (https://capricciofrancais.com/academie-enseignants).

El resultat d’aquests dies de formació es va poder gaudir el dissabte 28 d’agost, a les 16.30h, a l’Església de Sant Gaietà de Barcelona, en un concert gratuït on s’hi van escoltar les veus dels joves solistes i del conjunt coral, a vegades a cappella i a vegades amb l’acompanyament d’un petit conjunt instrumental, interpretant obres de M.A. Charpentier, M. Locke, M. Greene, A. Campra, J.P. Rameau, H. Du Mont, J. Kuhnau, J.S. Bach i J. Gilles. Una mostra de la bona feina feta en només una setmana, que va rebre el reconeixement del públic assistent.

Amb aquest, ja son nou els estius que Le Capriccio Français tria Barcelona per a la celebració de la seva acadèmia d’estiu.