Les corals volem tornar a cantar

Carta oberta reclamant una major implicació de les institucions i l'administració pública per a la recuperació de l'activitat coral.

Catalunya és un país amb una llarga i rica tradició de cant coral, majorment aficionat. El cant coral aplega més de 60.000 cantaires arreu del país que avui s’enfronten a una època de gran incertesa. Escrivim per donar veu a aquests milers de persones que canten.

Les corals volem tornar a cantar malgrat la por al contagi del nou virus. Sabem que ho podem fer amb les mesures apropiades. Per això, ara, l’assaig i els concerts requereixen espais grans i ben ventilats i son moltes les formacions que no disposen d’aquests àmbits. Necessitem que les esglésies ens acullin per poder fer assaigs i concerts, seguint els protocols que s’acordin. Necessitem que els governs ens cedeixen l’espai públic, a les places i als parcs,  en peu d’igualtat amb les altres activitats que s’hi fan. És imprescindible que trobem una manera perquè el cant coral es reprengui tan aviat com sigui possible.

Cantem en un cor per fer comunitat, per la cohesió social i l’harmonia; per gaudir i perquè és una font essencial de benestar emocional i de salut mental positiva. A més, és una poderosa expressió de la nostra cultura i humanitat que no es pot deixar perdre.

Mercè Cano, presidenta de la confederació MCC (Moviment Coral Català); Montserrat Bonet i Cori Casanova, metges-foniatres i professores de l’ESMUC; Jordi Sunyer, metge-epidemiòleg.

Share on facebook
Share on twitter