Titular notícies

ARSinNOVA guanya el primer premi del Gran Premio de Canto Coral

Diumenge 8 Desembre 2013

El Cor de Cambra ARSinNOVA de Barcelona, dirigit per Pere Lluís Biosca i Soler, ha estat el guanyador de la 15a. edició del Gran Premio Coral 2013 que s'ha celebrat a Gijón els dies 30 de novembre i 1 de desembre.
El Gran Premio Nacional de Canto Coral, el concurs coral més reconegut a nivell estatal, convocava a Gijón els guanyadors dels quatre certàmens estatals de la Asociación del Gran Premio Nacional de l’any anterior, per participar aquest cap de setmana en dues modalitats: polifonia i folklore.
ARSinNOVA Cor de Cambra representava el Certamen Coral de Ejea de los Caballeros pel fet d’haver guanyat el guardó d’aquest concurs l’any 2012. La resta de cors participants van ser Camerata Coral de la Universidad de Cantabria representants del Gran Premio Coral de Santander 2012, VokalArs de Madrid representants de Antigua Abesbatzak Lehiaketa de Zumarraga (Gipuzkoa) i el Coro de Cámara Alterum de Valladolid representants del Certamen de la Canción Marinera de San Vicente de la Barquera (Cantàbria).
El jurat format per Jesús Eguiguren, Esteban Sanz, Marco Antonio García de Paz, Jordi Casas Bayer i Eva Ugalde van puntuar les interpretacions dels quatre cors en les dues sessions del concurs, de dissabte i diumenge.

                                                                              


El cor barceloní va interpretar les obres Io mi son Giovinetta (C.Monteverdi), Ave Maris Stella (E.Grieg), Heaven-Haven (B.Britten) i Agnus Dei (K.Penderecki) en la modalitat de Polifonia de dissabte, i Lorenzo y Catalina (M.Oltra), Navidad en Aragón (D.Andreo), El Cant dels Ocells (Arm. de B.Vivancos) i Les Neus que es fonen (E.Morera, text A.Guimerà) en la categoria de Folklore de diumenge al matí.
Després de dos dies de gran qualitat musical, des del Teatro Jovellanos de Gijón, ARSiNOVA va aconseguir la màxima puntuació d'ambdues categories, proclamant-se vencedor absolut de la present edició i obtenint el primer premi. El segon lloc va ser pel Coro de Cámara Alterum Cor de Valladolid.
Aquest premi representa el tercer guardó aconseguit pel cor, juntament amb el primer premi de la categoria de cor mixt del 6è Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar (2011) i primer premi del XLII Certamen Coral de Ejea de los Caballeros (2012). El cor ARSinNOVA, nascut l’any 2007, està format per una trentena de nois i noies amb una sòlida formació musical i vocal i una experiència dilatada en el món coral. El cor, dirigit per Pere Lluís Biosca des del seu inici, ha interpretat repertori de diverses èpoques i estils. Pere Lluís Biosca actualment dirigeix també el grup vocal de música antiga La Xantria i és el director adjunt del Cor Madrigal i el Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona. Com a docent participa en diversos cursos de direcció coral i és el director del cursos que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’any 2011 va
rebre el premi al millor director del VI Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar.


   
 

https://www.facebook.com/ARSinNOVA / Twitter: @ARSinNOVA_CC

Últimes Notícies

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org