Titular notícies

Celebrada amb èxit la convenció

Dissabte 12 Gener 2013

El més destacat de la convenció amb enllaços interessants.
Programa definitiu

Quatre propostes interessants per a cors i cantaires individuals:


1. Youth Choirs in Movement (Bonn, Alemanya)
Dates: 10 al 14 de juliol de 2013

Bonn s’omple d’infants i joves alemanys i d’arreu d’Europa per assistir al Youth Choirs in Movement. Es tracta d’un festival de durada de quatre dies i destinat a corals infantils i juvenils. Els participants han d’escollir un taller segons les seves capacitats (difícil, mitjà o fàcil) i després dels assajos corresponents, presentaran el repertori en dos concerts. A més, també hi ha la opció que la coral presenti un concert propi.
El Youth Choirs in Movement és un festival inclòs en el projecte europeu VOICE (Vision on Innovation for Choral music in Europe) per al 2013.

Data límit d’inscripció: 28 de febrer de 20132. EuroChoir (Pécs, Hongria)
Dates: 10 al 17 d’agost de 2013

L’EuroChoir és un esdeveniment coral únic que any rere anys organitza l’European Choral Association – Europa Cantat en un país diferent. Des del 1982, l’EuroChoir ofereix l’oportunitat a 60 joves cantaires de 18 a 30 anys de reunir-se durant 8 dies per assajar un programa amb dos directors de renom, millorar les seves habilitats vocals amb un entrenador vocal i presentar els resultats del seu treball en diversos concerts públics. Aquest projecte té com a objectiu promoure la música coral europea entre els joves cantaires i fomentar l’intercanvi cultural a Europa.
L’EuroChoir és part del projecte europeu VOICE  (Vision on Innovation for Choral music in Europe) per al 2013.

Data límit d’inscripció: 30 de maig de 20133. Eurotreff (Wolfenbüttel, Alemanya)
Dates: 4 al 8 de setembre de 2013

Eurotreff és un festival internacional de cors de joves que se celebra cada dos anys a la ciutat de Wolfenbüttel. Enguany arriba a la setzena edició i el tema del concert final serà “Els Sons de la Natura”. L’obra s’assajarà durant quatre dies en paral•lel als sis tallers per aprendre nou repertori.

Data límit d’inscripció: 31 de gener de 2013

Més informació:

http://www.amj-musik.de/module.php5?datei=amj_flyer_eurotreff2013_screen_en.pdf&fid=2&mod=files


4. Choral Crossroads – Singing the Bridges II (Limassol, Xipre)
Dates: 27 al 30 de setembre de 2013

El Choral Crossroads – Singing the Bridges II és un festival que explora el cant coral com una eina d’enfortiment dels joves, de la construcció de la pau i de la cooperació entre països de la Mediterrània. Reuneix cors de la Unió Europea i de països integrants de la Lliga Àrab amb una participació de més de 200 cantaires. Aquest projecte combina tallers, conferències i concerts, tots adreçats als joves per afavorir la interculturalitat i el diàleg interreligiós a través del cant com a mecanisme per a la construcció de la pau.
El Choral Crossroads – Singing the Bridges II forma part del projecte europeu VOICE  (Vision on Innovation for Choral music in Europe) per al 2013.


El Cant Coral a debat: joves a les corals i corals de joves.

Els directors Raimon Romaní, Pablo Larraz, Helena Blanch i Emilio de la Linde han participat en el debat. Els temes que han estat tractats han estat molt interessants. Han parlat des de la seva visió de la realitat que tenen a la seva coral i també des de la seva experiència com a cantaires quan eren joves.

Els directors han parlat de la importància de triar un bon repertori i adequat a l'edat i tessitura, el bon funcionament del grup i la bona acollida dels cantaires nous i del fet que un cor jove és més d'un grup de joves que canten junts.
Un dels objectius del cor jove és la formació per part del director cap als seus cantaires i del fet que s'enduguin una bona experiència de cantar en una coral per tal que segueixin cantant en un cor adult en el futur.Presentacions de novetats editorials.Novetats de música coral a càrrec de l’editorial Boileau presentades per Yolanda Guasch.Novetats de música coral a càrrec de l’editorial DINSIC i presentació dels arranjaments per a cor mixt i cor de veus iguals de les cançons de Toldrà a càrrec de Jordi Domènech.Novetats de música coral a càrrec de l’editorial Clivis i presentació de l’obra de Raimon Romaní a càrrec del mateix compositor.

Núria Giménez Comas
ha vingut a presentar l'obra que li va donar el 2n premi del CHORAL COMPOSITION AWARD FOR YOUNG COMPOSERSEdició de l'obra del premi:
http://www.helblingchoral.com/?pagename=product&product=C7007Finalment el Cor Jove Contrapunt dirigit per Xavier Garriga ens va fer un petit concert al hall de l'ESMUC.

Últimes Notícies

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org