Titular notícies

Neix el Cor Jove Nacional de Catalunya, Catalunya guanya una nova estructura d’estat

Dilluns 7 Gener 2013

El Cor Jove Nacional de Catalunya és un projecte que impulsen conjuntament el Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i que celebrarà el seu primer stage de treball i concerts la els darrers 10 dies del proper juliol sota la batuta de Vytautas Miskinis i Xavier Puig.
APUNTA'T!

La Convenció 2013 del Cant Coral a Catalunya que el proper 12 de gener es celebrarà a Barcelona serà el marc de presentació d’aquesta iniciativa que omplirà un buit difícilment explicable.  La majoria de nacions europees tenen el seu cor jove nacional i Catalunya fa anys que té la Jove Orquestra Nacional. Essent Catalunya un referent europeu per la seva extensa xarxa de corals (més de 1000 cors i més de 30.000 cantaires per tot el territori) el Cor Jove Nacional de Catalunya és una eina imprescindible per a la formació dels nostres joves cantaires i per dotar-se d’un referent d’excel•lència en el qual tots els cors catalans, joves o no, es puguin reflectir.  El Cor Jove Nacional de Catalunya és un projecte que impulsen conjuntament el Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i que celebrarà el seu primer stage de treball i concerts la els darrers 10 dies del proper juliol sota la batuta de Vytautas Miskinis i Xavier Puig.

La Convenció  del Cant Coral a Catalunya és la cita anual més important del nostre petit però ric i divers sector cultural: dirigents de les diferents federacions catalanes, directors i cantaires de corals, editors, programadors, compositors, tothom qui fa o vol fer alguna cosa en aquest àmbit tindrà la possibilitat de trobar-se i junts compartir i descobrir experiències, projectes, idees, etc.
Aquest any i en motiu de la presentació del Cor Jove Nacional de Catalunya dediquem la convenció al Cant Coral i els Joves i al llarg de tot el dia tindran lloc presentacions de diferents iniciatives i projectes nacionals i internacionals per a cors i cantaires joves ( Setmana Cantant – Vic, Mediterranean Voices Conference – Girona, Conferència sobre Cant Coral i Inclusió – Barcelona, Choral Crossroads – Xipre, Eurotreff i Youth Choirs in Movement – Alemanya, EuroChoir – Hungria, etc.) així com descobertes per part dels propis compositors de les darreres novetats editorials de música coral. Al matí es celebraran les assembles del Moviment Coral Català i de Corals Joves de Catalunya així com Consell Directius d’altres federacions corals catalanes. A la tarda, també celebrarem un debat amb els directors més destacats sobre Cors Joves i Joves a les corals i finalment el Cor Jove Contrapunt de Malgrat de Mar ens oferirà un breu concert. Lluís Puig (Director General de Cultural Popular i Tradicional) serà l’encarregat de cloure aquest important acte.

El Moviment Coral Català, confederació coral catalana, comença el 2013 amb la vista posada en el futur del cant coral, en el futur del nostre país.

Últimes Notícies

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org