Titular notícies

Martí Ferrer, president de MCC, escollit nou membre de la junta de l’Associació Coral Europea – Europa Cantat (ECA-EC)

Dimarts 20 Novembre 2012

Una nombrosa delegació catalana amb representants del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), FCC (Federació de Cors de Clavé), FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals), MCC (Moviment Coral Català) i corals individuals va participar a l’assemblea general que va tenir lloc aquest cap de setmana a Toulouse.150 representats de corals i organitzacions corals de tot Europa s’han reunit aquest cap de setmana a Toulouse amb un programa ple de reunions, tallers i intercanvis informals. El cap de setmana va començar el divendres amb una reunió dels diferents partners del projecte VOICE (Vision On Innovation for Choral Music in Europe) del qual el Moviment Coral Català participa amb la Conferència Veus de la Mediterrània que es durà a terme a Girona del 29 de juliol a l’1 d’agost de 2013.


   El dissabte al matí es va celebrar l’assemblea general on s’escollí a la nova junta directiva per un període de tres anys. Juntament amb Martí Ferrer, la nova junta està composta per: Gábor Móczár (Hongria), Carlo Pavese (Itàlia), Jan Schumacher (Alemanya), Anneliese Zeh (Àustria), Koenraad de Meulder (Flandes-Bèlgica), Séverine Delforge (Valònia-Bèlgica), Guido Helbling (Suïssa), Reijo Kekkonen (Finlàndia), Victoria Liedbergius (Noruega), Kaie Tanner (Estònia), Jean-Claude Wilkens (França) i Daphne Wassink (Holanda).

    

A la tarda, el programa va continuar amb diversos tallers i taules rodones. Xell Montserrat, presidenta del SCIC, va participar a la taula rodona sobre la creació i la renovació del repertori per a corals infantils. Va presentar la gran tasca editorial i d’encàrrec de nou repertori coral infantil que el SCIC porta a terme. Per la seva part Martí Ferrer, president del Moviment Coral Català, va presentar el Cor Jove Nacional de Catalunya en el marc d’una taula rodona sobre Cors Joves Nacionals d’Europa. El CJNC realitzarà el seu primer stage i concerts el proper juliol sota la batuta de Xavier Puig (Catalunya) i Vytautas Miskinis (Lituània).L’assemblea va ser un bon marc per a la presentació i promoció de les properes activitats internacionals que tindran lloc a Catalunya: IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió centrada en aquesta ocasió en la inclusió de persones amb dificultats d’aprenentatge (Barcelona, 15 de març), II Setmana Cantant de Vic (Vic, 22-28 de juliol) i Veus de la Mediterrània (Girona, 29 de juliol a 1 d’agost).La notícia ha tingut un  bon ressò en diferents àmbits de la nostra cultura:

Notícia a la pàgina web de FOCIR

Notícia a la pàgina web de l'ENS DE COMUNICACIÓ


Últimes Notícies

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org