Titols i resum a tot arreu
Coincidint amb Any Europeu per a l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional el MCC-MOCS dedica  la tercera edició de la Conferència sobre Cant Coral i Inclusió a la intergeneracionalitat.

Data: 17/03/2012
Hora: 10 : 00
Duració: 1 Dies 
Localització: Barcelona
Contacte: mcc@mcc.cat
Telèfon: 93 319 67 28
Durant un cap de setmana experts de diferents països i disciplines presentaran les seves propostes, experiències i reflexions. La conferència girarà entorn tres grans eixos:

• les edats de la veu o com ser cantaire actiu tota la vida (peculiaritats de l’instrument vocal, recursos i tècniques d’assaig, i repertoris per a veus grans)
• gent gran, socitat i risc d’exclusió (anàlisi de la posició social del col.lectiu de gent gran i els factors de risc d’exclusió social)
• intergeneracionalitat (potencialitats del cant coral com a eina per a la inclusió social, descobrir  projectes i experiències corals intergeneracionals).

Un intens cap de setmana amb ponències, tallers, taules rodones i concerts en el marc del  qual es celebrarà una sessió plenària de la Mesa per al Cant Coral i la Gent Gran.

Presentació de propostes de ponències i concerts: podeu fer arribar la vostra proposta per participar activament com a ponent o com a cor (amb un concert o part de concert). Feu-nos arribar un email a mcc@mcc.cat indicant les vostres dades i la vostra proposta. En el cas de ponències currículum del ponent, títol i breu resum de la ponència; i per a cors currículum del cor i director i proposta de programa, així com necessitats tècniques.

Oberta la inscripció

PROGRAMA

09.30h Recepció i acreditacions
10.00h Benvinguda
10.15h Cant coral com experiència familiar Marleen Annemans (Directora de cors, Flandes)
11.00h Preguntes i debat
11.15h La Música a la Universitat de València: la Intergeneracionalitat a través del Cant Coral Mònica Perales i Massana (Directora de Cors, València)
11.45h Preguntes i debat
12.00h Pausa
12.30h Estrena a Europa del Documental Seriously singing de Malcolm McKinnon (Australia)
13.00h Sessió plenària de la Mesa pel cant coral i la gent gran
La Mesa és un espai obert de participació i debat on tothom està convidat a fer la seva aportació (directors, cantaires, responsables de centres de dies, associacions de gent gran, responsables de residències, etc.)

14.15h Dinar (temps lliure per dinar)

16.30h Les edats de la veu Cori Casanova (Metge foniatra, Barcelona)
17.00h Preguntes i debat
17.15h Breu concert
18.00h Cant coral i la malaltia de Parkinson Micha Stafford (Psicóloga, cantant i directora de cors, França)
18.45h Preguntes i debat
19.00h La veu de la nostra memòria Hanne Deneire (Compositora, Flandes)
19.45h Preguntes i debat
20.00h Clausura (petit concert del Taller Coral Intergeneracional)
20.30h Final

TALLER CORAL INTERGENERACIONAL

Durant el dissabte 17 de març, dins el marc de la Conferència sobre Cant Coral i Inclusió a la intergeneracionalitat organitzada pel Moviment Coral Català, organitzem un taller intergeneracional de cant coral al qual us animem a participar a nivell individual com a nivell de tota la coral.

Dirigirà aquest taller la directora de cor de Flandes Marleen Anemmans que anualment organitza uns stages corals intergeneracionals al seu país.

Cantaires de diferents generacions i edats formaran durant unes hores un sol cor per descobrir el poder comunicatiu i inclusiu del cant coral, per descobrir una manera diferent de viure el cant coral.

El repertori que es treballarà és senzill i s'aprendran en el mateix taller.

L'horari serà de 16.30h a 20h i el taller es durà a terme a Barcelona, al Museu d'Història de la Ciutat, plaça del Rei.

La inscripció és gratuïta i es pot fer aquí.

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org